ALDEMAR: ΜΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Ο Όμιλος Aldemar Resorts φιλοδοξεί να θέσει νέα πρότυπα και να καθιερωθεί ως εταιρεία-πρότυπο για την ευρωπαϊκή και διεθνή βιομηχανία φιλοξενίας στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας.

Εργαζόμαστε συνεχώς προς τη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων των μονάδων μας, εστιάζοντας σε τομείς όπως η ενεργειακή απόδοση, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η εξοικονόμηση νερού, η ελαχιστοποίηση των αποβλήτων και οι βιώσιμες προμήθειες.

Θέτουμε και συνεχώς παρακολουθούμε μετρήσιμους στόχους σε όλες τις λειτουργίες των δραστηριοτήτων μας σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας και νερού και τη διαχείριση των αποβλήτων, οι οποίοι επανεξετάζονται ετησίως, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας των ξενοδοχείων μας και τη θέσπιση και διατήρηση σαφών στόχων συντήρησης.

Aldemar Resorts Ph 15 Bogdan Plavko

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

Για να μειώσουμε το αποτύπωμά μας, έχουμε εγκαταστήσει συστήματα διαχείρισης ενέργειας για την παρακολούθηση και τη βελτιστοποίηση της απόδοσής μας.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε μειώσει την κατανάλωση πετρελαίου και φυσικού αερίου και έχουμε αυξήσει τη χρήση πιο πράσινων πηγών ενέργειας.

Χρησιμοποιούμε σχεδόν αποκλειστικά λαμπτήρες LED στις εγκαταστάσεις φωτισμού μας.

Όλα τα νέα και ανακαινισμένα κτίριά μας διαθέτουν θερμομόνωση.

Aldemar Resorts CF069178 Serfas

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ (BEMS)

Το BEMS είναι ένα σύστημα ελέγχου που παρακολουθεί και ελέγχει τα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα σε όλα τα κτίριά μας. Όλες οι λειτουργίες φωτισμού μας παρακολουθούνται μέσω του BEMS.

Aldemar Resorts Ph 5 Bogdan Plavko

ΗΛΙΑΚΑ ΠΑΝΕΛ

Το 1999, εφαρμόσαμε ένα πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας με την εγκατάσταση ηλιακών πάνελ στα θέρετρά μας στην Κρήτη. Αργότερα, το πρόγραμμα επεκτάθηκε και στο θέρετρό μας στην Πελοπόννησο.

Aldemar Resorts CRW 0072

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

Κάθε ξενοδοχείο Aldemar χρησιμοποιεί ενεργειακά αποδοτικές αντλίες θερμότητας για τις λειτουργικές ενεργειακές ανάγκες του.

Aldemar Resorts CF069175 Serfas

ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ

Τοποθετούνται μετρητές νερού σε καίρια σημεία για την παρακολούθηση της κατανάλωσης ανά λειτουργία. Αυτό προσθέτει τα ακόλουθα οφέλη:

Συστηματική παρακολούθηση των βλαβών του δικτύου για τον εντοπισμό πιθανών διαρροών νερού

Παρακολούθηση της κατανάλωσης μέσω του συστήματος BEMS

Εγκατάσταση μηχανισμών για τον περιορισμό της ροής του νερού σε ντους, νιπτήρες και δεξαμενές

Επαναχρησιμοποίηση του νερού για άρδευση σύμφωνα με τις εγκεκριμένες περιβαλλοντικές συνθήκες λειτουργίας των ξενοδοχείων

Aldemar Resorts CRW 0072

ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Παρακολουθούμε προσεκτικά τη χρήση χημικών ουσιών σε όλες τις εγκαταστάσεις μας, αντικαθιστώντας τις περισσότερες από αυτές με εναλλακτικές λύσεις με οικολογική συνείδηση.

Aldemar Resorts Ph 5 Bogdan Plavko

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Από την ίδρυσή του, ο Όμιλος Aldemar Resorts έχει λειτουργήσει ως πρεσβευτής της κυκλικής οικονομίας και της πρακτικής της βιώσιμης διαχείρισης αποβλήτων.

Aldemar Resorts Ph 15 Bogdan Plavko

Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ALDEMAR RESORTS

Το 2018, εφαρμόσαμε πιλοτικά την εκστρατεία #NoStrawsChallenge. Η μασκότ μας είναι η θαλάσσια χελώνα, ένα ζώο που απειλείται έντονα από τα πλαστικά μιας χρήσης. Η πρωτοβουλία αυτή έχει αγκαλιαστεί από έναν μεγάλο αριθμό επισκεπτών μας και ελπίζουμε ότι θα εμπνεύσει περισσότερους ανθρώπους να μην χρησιμοποιούν πλαστικά καλαμάκια.

Aldemar Resorts CF069175 Serfas

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ALDEMAR

Κάθε χρόνο, η Aldemar καλωσορίζει φοιτητές στο Aldemar Olympian Village Resort στη δυτική Πελοπόννησο, για να παρακολουθήσουν και να μάθουν τις ιδιαιτερότητες του κλάδου της φιλοξενίας και του τουρισμού εκ των έσω. Από τότε που ξεκίνησε αυτή η πρωτοβουλία της Ακαδημίας Aldemar, περισσότεροι από 1000 συμμετέχοντες έχουν παρακολουθήσει και έχουν μοιραστεί γνώσεις σχετικά με την καινοτομία στην επιχειρηματικότητα, τη δύναμη της συνέργειας μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Η Ακαδημία υποστηρίζεται από ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων που μοιράζονται τις επαγγελματικές τους εμπειρίες και παρουσιάζουν μελέτες περιπτώσεων που αποτυπώνουν τη συμμετοχή τους στη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου του τουρισμού και της φιλοξενίας στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Aldemar Resorts RM Service CF099750

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΑΣ

Προσφορές για δωμάτια, απευθείας στα εισερχόμενά σας

Όνομα είναι υποχρεωτικό
Email είναι υποχρεωτικό
είναι υποχρεωτικό