Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας


Ο όρος της Βιώσιμης Γαστρονομίας εισήχθη για πρώτη φορά στην παγκόσμια κοινότητα από τα επίσημη χείλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών το 2016. Ο Όμιλος Aldemar Resorts έχοντας αναγνωρίσει αρκετά χρόνια πριν την σημαντικότητα της γαστρονομίας, της τροφής και όλης της αλυσίδας αξίας της, εντάσσει πολιτικές και υλοποιεί δράσεις με στόχο την προώθηση της βιωσιμότητας στα πεδία αυτά. Η βιώσιμη γαστρονομία είναι στενά συνδεδεμένη με τους τρεις πυλώνες της βιώσιμης ανάπτυξης – περιβάλλον, κοινωνία και οικονομία – και βασικό όχημα προς την επίτευξη των στόχων της. Σημείο αναφοράς για την αγροτική ανάπτυξη και τη βιώσιμη παραγωγή, την ασφάλεια τροφίμων, την διατροφή, τη σωστή διαχείριση της πρώτης ύλης και τη διατήρηση και προστασία της βιοποικιλότητας, η βιώσιμη γαστρονομία τα τελευταία χρόνια διαδραματίζει έναν από τους σπουδαιότερους ρόλους προς την βιωσιμότητα συμβάλλοντας στην μείωση της φτώχειας, στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω της αποτελεσματικότερης χρήσης των πόρων και στην διαφύλαξη των πολιτιστικών αξιών και της πολυμοφορφίας των κοινωνιών.

 

Με αφορμή την σημερινή ημέρα υπογραμμίζουμε πως η οικογένεια του Ομίλου Aldemar Resorts διαχρονικά τιμά την τροφή και την διαδικασία της επεξεργασίας της, η οποία μας επιτρέπει να την αξιοποιούμε με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο.

 

«Ελληνική Κουζίνα και Μεσογειακή Διατροφή» από το Aldemar Academy και Sympossio Greek Gourmet Touring

Ο Όμιλος Aldemar Resorts και το Aldemar Academy σε συνεργασία με το Sympossio Greek Gourmet Touring και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου διοργάνωσε, στις 31 Μαΐου 2022, ένα διαδραστικό workshop με θέμα «Ελληνική Κουζίνα & Μεσογειακή Διατροφή», απευθυνόμενοι στους μαθητές του Erasmus+ στο πλαίσιο του προγράμματος Small Steps – Big Changes.

 

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας, η ενημέρωση και προώθηση της μεσογειακής διατροφής και η προβολή και γνωριμία με την ελληνική κουλτούρα και πολιτισμό μέσα από μοναδικά ελληνικά προϊόντα.

 

Στο πλαίσιο του διαδραστικού workshop που φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Aldemar Olympian Village, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο από ειδικό διατροφολόγο – ενδοκρινολόγο σε πάνω από 60 μαθητές του Erasmus+, ενώ παράλληλα οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια βιωματική – ψυχαγωγική εμπειρία μαγειρεύοντας από κοινού υπό την καθοδήγηση των εξειδικευμένων Chefs του εστιατορίου Thalassa.

 

Οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να εργαστούν συλλογικά στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους μαγειρικών στούντιο, που πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές, απολαμβάνοντας μοναδικές ελληνικές γεύσεις και γνωρίζοντας σε βάθος τον τόπο καταγωγής των προϊόντων χρησιμοποίησαν στο μαγειρικό τους ταξίδι. Η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων, αλλά και γενικότερα των εμπλεκόμενων στην ελληνική γαστρονομία αποτέλεσε βασικό στόχο της δράσης.

 

 

Categories

Share This Post