Δίνοντας αίμα, δίνουμε ζωή


Τη σημερινή ημέρα, την Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, ο Όμιλος Aldemar Resorts τιμά την ύψιστη προσφορά των αιμοδοτών να χαρίζουν την ζωή σε όσους το έχουν ανάγκη δίνοντας λίγο από το χρόνο τους και μια μικρή ποσότητα αίματος. Η προσφορά αίματος είναι στάση ζωής, μια στάση έμπρακτης αλληλεγγύης και δημιουργίας ανθρώπινης αλυσίδας αλτρουισμού.

 

Το μήνυμα εορτασμού δεν είναι μόνο να αναγνωρίσει τους σιωπηλούς και αφανείς ήρωες που σώζουν ζωές προσφέροντας το αίμα τους, αλλά επίσης να ενθαρρύνει όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες. Επιπλέον, η μέρα αυτή έχει ως στόχο να εξαλείψει την προκατάληψη, το φόβο και την άγνοια γύρω από την αιμοδοσία.

 

Τράπεζα Αίματος του Ομίλου Aldemar Resorts

Έχοντας τον άνθρωπο στο κέντρο κάθε δραστηριότητας και δράσης του, ο Όμιλος Αldemar Resorts, ιδρύει το 1997 την πρώτη εθελοντική τράπεζα αίματος για τους συγγενείς πρώτου βαθμού. Δυο φορές το χρόνο, τα ξενοδοχεία διοργανώνουν Ημέρα Εθελοντισμού με στόχο να στείλουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Ο θεσμός αυτός έχει πλέον καθιερωθεί και αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου, με στόχο την περαιτέρω προαγωγή του εθελοντισμού και την ενίσχυση της κουλτούρας ευαισθητοποίησης των εργαζομένων γύρω από τη σημασία της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

 

Η Τράπεζα Αίματος έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με τα τοπικά δημόσια νοσοκομεία για το προσωπικό και τις οικογένειες των εργαζομένων. Η αιμοληψία γίνεται στην αρχή και το τέλος της τουριστικής περιόδου. Αιμοδότης μπορεί να είναι ο καθένας από τους εργαζόμενους και δικαίωμα χρήσης έχουν όλοι οι αιμοδότες και οι πρώτου βαθμού συγγενείς αυτών. Χρόνο με το χρόνο η συμμετοχή αυξάνεται, το ίδιο και ο αριθμός μονάδων αίματος που συγκεντρώνεται. Μάλιστα, έχει αποδειχθεί, κατά καιρούς, σανίδα σωτηρίας για κάποιες οικογένειες εργαζομένων.

 

Μερικά από τα στοιχεία της εθελοντικής αιμοδοσίας του έτους 2021 για τα ξενοδοχεία Aldemar Olympian Village και Aldemar Royal Olympian που βρίσκονται στην Σκαφιδιά Ηλείας, είναι τα εξής:

 1. O αριθμός των εργαζόμενων που προσέφερε εθελοντικά αίμα: 24 εργαζόμενοι
 2. Ο αριθμός των φιαλών αίματος που συγκεντρώθηκε: 27 φιάλες
 3. Ο αριθμός των ανθρώπων που βοηθήθηκαν από την δράση της αιμοδοσίας: 4 άνθρωποι

 

Για τον προορισμό της Κρήτης Aldemar Knossos Royal, για το έτος 2021, πραγματοποιήθηκε μια εθελοντική αιμοδοσία τον Σεπτέμβριο. Τα αριθμητικά στοιχεία είναι τα εξής:

 1. Ο αριθμός των εργαζόμενων που προσέφερε εθελοντικά αίμα: 28 εργαζόμενοι
 2. Ο αριθμός των φιαλών αίματος που συγκεντρώθηκε: 28 φιάλες
 3. Ο αριθμός των ανθρώπων που βοηθήθηκαν από την δράση της αιμοδοσίας: 7 άνθρωποι

 

Συνολικά για τους προορισμούς Aldemar Knossos Royal στην Κρήτη και Aldemar Olympian Village και Aldemar Royal Olympian στην Ηλεία, για το έτος 2021 τα αριθμητικά στοιχεία είναι τα εξής:

 1. Ο αριθμός των εργαζόμενων που προσέφερε εθελοντικά αίμα: 52 εργαζόμενοι
 2. Ο αριθμός των φιαλών αίματος που συγκεντρώθηκε: 55 φιάλες
 3. Ο αριθμός των ανθρώπων που βοηθήθηκαν από την δράση της αιμοδοσίας: 11 άνθρωποι

 

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους εργαζόμενους που καταφέρνουν να δώσουν αίμα αλλά και εκείνους που έρχονται για να προσφέρουν, αλλά δεν καταφέρνουν πάντα.

 

 

Για να δώσετε αίμα χρειάζεται:

 • Να είστε 18-65 ετών
 • Να έχετε πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
 • Να έχετε κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
 • Να αναφέρετε τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας
 • Εάν έχετε κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες

 

Ημέρα Αιμοδοσίας στον Όμιλο Aldemar Resorts

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Όμιλος Aldemar Resorts οργανώνει και υλοποιεί την Ημέρα Αιμοδοσίας, όπου όσοι εργαζόμενοι του είναι σε θέση και επιθυμούν, δωρίζουν το αίμα τους για την Τράπεζα Αίματος.

Categories

Share This Post