Η Aldemar Resorts και ο αντιπρόεδρος τους κος Αλέξανδρος Αγγελόπουλος πρεσβευτές βιωσιμότητας

aldemar_aggelopoulos_presveftis_viosimotitasΟ Όμιλος Aldemar Resorts πέρα από τη συνεχή προσπάθεια για την προσφορά όλο και υψηλότερων ξενοδοχειακών υπηρεσιών λαμβάνει μέρος σε πλήθος πρωτοβουλιών και δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με στόχο τη συνεισφορά στο περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο. Μια από αυτές είναι και η πρωτοβουλία Sustainable Greece 2020 στην οποία ανακυρήχθηκαν σε πρεσβευτές βιωσιμότητας.
Η Πρωτοβουλία Sustainable Greece 2020 που υλοποιεί το QualityNet Foundation σε συνεργασία με τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς φορείς της χώρας, έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία γύρω από τα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και της Κοινωνικής Υπευθυνότητας.
Στρατηγικός στόχος της Πρωτοβουλίας είναι η ανάπτυξη ενός συστηματοποιημένου Διαλόγου καθώς και η δημιουργία μεθοδολογιών και εργαλείων που θα υποστηρίζουν την πορεία της χώρας μας προς τη Βιώσιμη Ανάπτυξη τόσο σε μικροοικονομικό όσο και σε μακροοικονομικό επίπεδο.
O Όμιλος Aldemar Resorts κι ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου, κος Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, αναδείχθηκαν σε πρεσβευτές βιωσιμότητας καθότι έχουν συμπεριλάβει στο όραμα και στρατηγικούς στόχους τους την ανάδειξη του φυσικού, πολιτιστικού και ανθρώπινου περιβάλλοντος.
Εδώ και 16 χρόνια ο Όμιλος Aldemar Resorts δραστηριοποιείται με όχημα το πρόγραμμα Mare Verde που αποτελεί το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Δέσμευση και στόχος αποτελεί η συνεχής μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, με παράλληλη διατήρηση υψηλών επιπέδων παροχής υπηρεσιών κι ικανοποίησης των επισκεπτών. Απόδειξη αυτού αποτελεί η πιστοποίηση για το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης που εφαρμόζει κατά ISO 14001 από το διαπιστευμένο φορέα TUV Hellas. Η πιστοποίηση αυτή, έρχεται σε συνέχεια μιας μακρόχρονης και μεθοδικής προσπάθειας και διακρίσεων όπως οι διεθνείς βραβεύσεις World Travel Awards – Europe’s Leading Green Hotel Chain 2012 & 2008/ Corporate Responsibility Index – Silver 2011/ Corporate Responsibility Index), η επί δεκαετίας βράβευση των παραλιών με τη γαλάζια σημαία, η επί σειρά ετών βράβευση με τα green keys, κι η ανάδειξη του Ομίλου ως Best working place.
Η φιλοσοφία του Ομίλου στοχεύει στην συνεχή αρωγή των τοπικών κοινωνιών στις οποιές έχει παρουσία είτε μέσω φιλανθρωπικών δράσεων ή και μέσω της συνεργασίας με τοπικούς παραγωγούς όπου είναι δυνατό.
Οι στόχοι του Ομίλου Aldemar Resorts και του Αντιπροέδρου τους κου Αλέξανδρου Αγγελόπουλου εναρμονίζονται πλήρως με αυτούς του Sustainable Greece 2020 για την ανάπτυξη μεθοδολογιών που οδηγούν στην βιώσιμη ανάπτυξη και την προσπάθεια αλλαγής της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό όσον αφορά στα θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.

biologikes_ntomates_aldemar

Βιολογική καλλιέργεια ντομάτας στο Aldemar Olympian Village (Σκαφιδιά, Πελ/νησο)

prasines_steges_aldemar

Εντός των κόκκινων πλαισίων τονίζονται οι πράσινες στέγες στο Aldemar Royal Mare (Κρήτη)

Aldemar_iliaka

Τα ηλιακά συστήματα που φιλοξενούνται στο Aldemar Olympian Village (Σκαφιδιά, Πελ/νησο) με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας

Categories

Share This Post