Aldemar Resorts: Ηγέτης στη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη στη βιομηχανία της Φιλοξενίας


Στον Όμιλο Aldemar Resorts η διαφορετικότητα βρίσκεται στον πυρήνα του οράματος, της αποστολής και των αξιών μας σε όλη την αλυσίδα αξίας, από τα μέλη της ομάδας και τους προμηθευτές μας μέχρι την κοινότητα και τους επισκέπτες μας.

Δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα εργασιακό περιβάλλον φιλόξενο, χωρίς αποκλεισμούς, με μια κουλτούρα που βασίζεται στις ξεχωριστές απόψεις των μελών του και τις ετερογενείς καταβολές και εμπειρίες τους.

 

Ο ρόλος της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης στον χώρο μας

Η διαφορετικότητα δεν είναι απλώς υποχρέωση για εμάς – είναι επιχειρηματική και κοινωνική ευθύνη. Τα ταξίδια δίνουν την ευκαιρία στους ανθρώπους να συνδεθούν και να μάθουν από διαφορετικούς πολιτισμούς. Αντίστοιχα, στο χώρο εργασίας μπορούμε να ανυψώσουμε τη συλλογική μας κατανόηση και εκτίμηση ο ένας για τον άλλον.

Το όραμα και ο στόχος του Ομίλου Aldemar Resorts είναι συνυφασμένα με την οδηγία των Ηνωμένων Εθνών μέσω της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, “Κανείς δε μένει πίσω”,  και αυτό αποδεικνύεται από την ομάδα των ανθρώπων μας που είναι διαφορετικού φύλου, ηλικίας, εθνικότητας και ακαδημαϊκού υπόβαθρου.

 

Αναλαμβάνουμε δράση σε όλους τους χώρους εργασίας μας

 

  • Ηλικία : 11% μεταξύ 18 – 24 ετών, 61% μεταξύ 25 – 50 ετών και 28% μεταξύ 51 – 67 ετών
  • Εθνικότητα : 96% Έλληνες και 4% άλλες εθνικότητες
  • Εκπαίδευση : από όλες τις βαθμίδες, με ή χωρίς ειδίκευση σε τουριστικά επαγγέλματα.

*δεδομένα από το Olympian Village στην Σκαφιδιά

 

Ας  ρίξουμε μια ματιά στα οφέλη της Διαφορετικότητας και της Συμπερίληψης στον κλάδο της Φιλοξενίας

Η διαφορετικότητα και η συμπερίληψη δεν είναι απλώς μια ηθική και δεοντολογική άσκηση. Τα ισχυρά οφέλη που επιφέρουν στον τομέα περιλαμβάνουν:

Ταλέντο

Η διαφορετικότητα δημιουργεί ένα εργατικό δυναμικό γεμάτο διαφορετικές δεξιότητες, ταλέντα και συνήθειες. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια πολυλειτουργική ομάδα εξαιρετικών εργαζόμενων που μπορούν να απογειώσουν την απόδοση της εταιρείας. Ακόμα καλύτερα, όταν προσελκύεται ένα ευρύ φάσμα ταλέντων και ηλικιών, ο χώρος εργασίας γίνεται πιο ενδιαφέρον, ελκυστικός και ευχάριστος – αυξάνοντας τη δέσμευση αλλά και τη διατήρηση των εργαζόμενων.

 

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Ένα εργατικό δυναμικό με διαφορετικές κουλτούρες, γνώσεις και εμπειρίες είναι εκείνο που παράγει νέες ιδέες και καινοτόμες λύσεις έχοντας διαφορετικό τρόπο σκέψης. Μια τέτοια σύνθεση εργατικού δυναμικού μπορεί να αποτελέσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αλλά και καλύτερη κατανόηση των πελατών.

 

Παραγωγικότητα

Σύμφωνα με την CIPHR, οι ποικιλόμορφες ομάδες αποδίδουν καλύτερα και γρηγορότερα – λαμβάνουν αποφάσεις 60% ταχύτερα και παραγωγικότερα. Έτσι ο επιπλέον χρόνος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλα θέματα της επιχείρησης.

Πρόσληψη

Οι επιχειρήσεις που αποδέχονται και αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη αποκτούν άμεση πρόσβαση σε μια τεράστια δεξαμενή ταλέντων, γεγονός που καθιστά της προσλήψεις ευκολότερες και ταχύτερες. Επιπλέον, με τους υποψήφιους εργαζόμενους να έλκονται όλο και περισσότερο από εταιρείες των οποίων οι αξίες αντικατοπτρίζουν τις δικές τους, οι εργοδότες χωρίς αποκλεισμούς κερδίζουν κορυφαία ταλέντα χωρίς να μπαίνουν σε μισθολογικούς πολέμους.

 

Γυναικεία Ενδυνάμωση

Στο πέρασμα των ετών οι γυναίκες αντιμετώπισαν πολλές προκλήσεις. Το φύλο βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής μας για την επίτευξη της ισότητας στις πολιτικές και τις πρακτικές μας, στην εμπειρία των εργαζόμενων μας, στην πρόσληψη και επιλογή ταλέντων, καθώς και στην εκπροσώπηση. Παίρνουμε πρωτοβουλία προχωρώντας τις προσπάθειες μας για την ανέλιξη των γυναικών σε ηγετικές θέσεις, την εξάλειψη του μισθολογικού χάσματος μεταξύ των δύο φύλων.

Διαφορετικότητα και συμπερίληψη στην Aldemar

Categories

Share This Post