Πρωτοβουλία Aldemar Academy


O Όμιλος Aldemar Resorts, έχοντας στο επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο, έστρεψε για ακόμα μια χρονιά το βλέμμα του στην εκπαίδευση και επιμόρφωση, προσθέτοντας καινοτόμα μοντέλα συνεργασίας με ακαδημαϊκούς φορείς.


 

Η πίστη του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου, Αλέξανδρου Αγγελόπουλου, στη νέα γενιά, ήταν ο καταλύτης δημιουργίας σειράς πρωτοποριακών δράσεων, με τον ίδιο να αφιερώνει προσωπικό χρόνο είτε σε ρόλο μέντορα είτε παρέχοντας πόρους για να αναπτύξουν οι νέοι επιχειρηματικές ιδέες και εργασίες. Οι δράσεις του Ομίλου Aldemar Resorts αφορούν σε συνεργασίες με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ΜΒΑ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το ΠαΠει, ενώ πλέον στις στρατηγικές συνεργασίες έχουν προστεθεί τεχνικές και ιδιωτικές σχολές όπως το Mediterranean College, η Σιβιτανίδειος Σχολή, τοπικά ΙΕΚ κλπ. Παράλληλα, ο Όμιλος έστρεψε το βλέμμα του και στους μαθητές, θεωρώντας ότι η σύνδεση παιδείας και επιχειρηματικότητας θα επιτευχθεί ξεκινώντας από μικρότερες ηλικίες. Στόχος είναι η νέα γενιά να οικειοποιηθεί την έννοια του παραγωγικού Μοντέλου της «Οικονομίας της Φιλοξενίας», όπου όλοι έχουν ενεργό ρόλο μέσα σε ένα επιχειρηματικό οικοσύστημα.

 

Άλλες δράσεις του Ομίλου Aldemar Resorts

 

Hands on Διαλέξεις από το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου αλλά και άλλα ανώτατα στελέχη.
Χρηματοδότηση εργασιών σε μεταπτυχιακά με ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο του τουρισμού και παρακολούθηση και βοήθεια στην εκπόνησή τους.
• Απορρόφηση φοιτητών για πρακτική άσκηση

 

 

Η πρωτοβουλία Aldemar Academy

 

Η Aκαδημία του Ομίλου Aldemar Resorts, με έδρα το ξενοδοχείο Aldemar Olympian Village στην Πελοπόννησο, προσκαλεί και φιλοξενεί κάθε χρόνο φοιτητές, ώστε να βιώσουν εκ των έσω τη λειτουργία μια πολυσύνθετης βιομηχανίας και επιχείρησης φιλοξενίας – τουρισμού. Στην Ακαδημία δίνουν το παρών επιχειρηματίες και στελέχη μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων άλλων κλάδων, που μεταφέρουν τα δικά τους βιώματα και περιγράφουν με cases τη συμμετοχή τους, έμμεση ή άμεση, στην παραγωγή του τελικού τουριστικού προϊόντος. Τα βασικά σημεία που τονίζονται μέσα από τις διαλέξεις, είναι:

 

Συνέργειες Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα: Πως χτίζεται το επιχειρηματικό οικοσύστημα μέσα από την αλληλεπίδραση που έχουν οι κλάδοι μεταξύ τους.
• Επιχειρηματικότητα / Καινοτομία: Μέσα στο οικοσύστημα της Οικονομίας της Φιλοξενίας γεννιούνται διαρκώς ανάγκες οι οποίες μετατρέπονται σε επιχειρηματικές ευκαιρίες.
• Επαγγελματική Καριέρα και Ευκαιρίες: Η αλλαγή κατεύθυνσης κλάδου μπορεί να υπάρξει, δεδομένου ότι η Οικονομία της Φιλοξενίας γεννά θέσεις απασχόλησης για όλους.

 

Το 2019 η Ακαδημία άνοιξε τις πόρτες της για 3η χρονιά και υποδέχτηκε τους φοιτητές του MBA του ΟΠΑ, με στόχο να καταρτίσουν business plan για τη δημιουργία του 1ου Σύγχρονου Βιωματικού Πάρκου Ολυμπιακού Ιδεώδους.

 

Categories

Share This Post