Οι μικροί σεφ μαγειρεύουν με το Aldemar Olympian village

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων (WACS) έχει αφιερώσει την φετινή χρονιά στη σωστή διατροφή των παιδιών “healthy kids – healthy future” (“υγιή παιδιά – υγιές μέλλον”).

Την 21η Οκτωβρίου με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών διοργανώθηκε μια πρωτότυπη εκδήλωση για τα παιδιά του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου στο χώρο του σχολείου τους.

amfitheatro

Τα παιδια συγκεντρώθηκαν στο χώρο του αμφιθεάτρου τους, φόρεσαν το λευκό σκούφο και τις Aldemar Resort “Celebrate Life” ποδιές τους και μετατράπηκαν για λίγο σε chef μαθαίνοντας πως να δημιουργήσουν ένα θρεπτικό και ισορροπημένο πρωινό. Για το σκοπό αυτό οι μικροί chef χωρίστηκαν σε ομάδες και υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των επαγγελματιών chef μυηθήκαν στον μαγικό κόσμο της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής. omades

Συγκεκριμένα, το menu περιελάμβανε:

Μπρουσκέτες με κρέμα τυριού, ρόκα και ντοματίνια

mprousketa

Ζεστό ρυζόγαλο, με άρωμα μπισκότου και φρέσκα φρούτα εποχής

ryzogalo

Μπισκότα πορτοκαλιού

orange biscuits

Smoothies με φράουλες, μπανάνες και μέλι θυμαρίσιο

smoothies

(αλήθεια ποιός δεν ζηλεύει αυτό το εξαίσιο πρωινό;)

Μόλις ολοκλήρωσαν τις δημιουργίες τους τα παιδιά ξεκρέμασαν τις ποδιές τους και με την βοήθεια της ειδικού διατροφολόγου, διαιτολόγου κας Μαρίας Χριστακοπούλου, ενημερώθηκαν για την μεσογειακή διατροφή και τα οφέλη της. Η διατροφολόγος μας δεν παρέλειψε να επισημάνει τη σημασία ενός καλού πρωϊνού.

diatrofologos

Οι εκκολαπτόμενοι chef στη συνέχεια παρουσίασαν τις δημιουργίες τους στην έμπειρη κριτική επιτροπή που αποτελούταν από τους κο Καραμπίνη Δημήτρη, Executive  Chef  στο Aldemar Olympian Village και Αναπληρωτή ταμία και Μέλος του ΔΣ του Chef’s Club παρέα με τους συναδέλφους και μέλη του Chef’s Club: Παναγιωτακόπουλο Γιάννη, Sous Chef, Ναβροζίδη Γιώργο, Α Μάγειρας, Θεοδωρόπουλο  Θοδωρή, Α Ζαχαροπλάστης, Ala-El Din El-Shanawany, Α Μάγειρας, Ναούμ Παναγιώτη, Β Μάγειρας και Τσιώρου Κονδυλια, Γ Μάγειρας

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Όμιλο Aldemar Resorts και υπό την αιγίδα του Chef’s Club Ν.Ηλείας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα πρέπει να δώσουμε και στους χορηγούς της εκδήλωσης Unilever και Μακεδονική.

sponsors

Categories

Share This Post