Διημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Όμιλος Aldemar Resorts σε συνεργασία με το Τμήμα παιδείας και το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου διοργάνωσαν, στις 26 και 27 Μαΐου 2022, διημερίδα για την προστασία του Περιβάλλοντος απευθυνόμενοι σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πύργου και των χωριών της ευρύτερης περιοχής, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου.

Σκοπός της πρωτοβουλίας ήταν η προστασία του περιβάλλοντος, η προώθηση των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης, και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όσων αφορά την θάλασσα, το οικοσύστημά της, αλλά και τις ακτές της.

Στο πλαίσιο της διημερίδας που φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Aldemar Olympian Village, πραγματοποιήθηκε μια σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια σε πάνω από 200 μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού και διαδραστικά παιχνίδια στην παραλία της Σκαφιδιάς υπό την επιστημονική καθοδήγηση της Επιστημονικής και Ανθρωπιστικής ΑΜΚΕ Ελλήνων Δασκάλων – Greekteachers.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν κοντά στο θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον, με αποτέλεσμα την κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η θάλασσα και γενικότερα η φύση από την ανθρώπινη δραστηριότητα, αλλά και την ανάγκη της προστασίας τους για την διασφάλιση ενός υγιούς και ευοίωνου μέλλοντος. Η ευαισθητοποίηση για παραλίες και ακτές χωρίς απόβλητα, απορρίμματα και πλαστικά ήταν η κορωνίδα του σεμιναρίου.

Η πρωτοβουλία αυτή έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Aldemar Resorts και της πρωτοβουλίας Aldemar Academy, της οποίας εμπνευστής είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η προώθηση και η ενσωμάτωση της έννοιας της Βιωσιμότητας στη νέα γενιά, που αποτελεί το λαμπρό μέλλον για την ανθρωπότητα, και του ρόλου που διαδραματίζει στην Ελληνική κοινωνία και οικονομία ο κλάδος της Φιλοξενίας.

 

Categories

Share This Post